Schoolzoeker

Vind hier onze scholen

Vacatures


Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

Nieuws van Scholengroep Brussel

Nieuws

Thursday, January 16, 2020

Officiële inhuldiging nieuwbouw GO! Basisschool Balder in Sint-Gillis

Plaats voor 182 kinderen in nieuwe gebouwen Mérodestraat

Het nieuwe schoolgebouw van GO! Basisschool Balder in Sint-Gillis werd op 15 januari feestelijk ingehuldigd in aanwezigheid van Brussels minister van Nederlandstalig onderwijs, Sven Gatz. Dankzij de nieuwbouw konden alle kleuterklassen en de 1ste graad van de lagere school ontdubbelen. De school heeft nu een totale capaciteit van 182 kinderen. Het fonkelnieuwe gebouw telt 4 verdiepingen met 11 klassen waarvan 7 in het kleuteronderwijs en 4 in de lagere afdeling. Vanop het dakterras, dat ook dienst zal doen als buitenspeelplaats, kunnen de leerkrachten en kinderen genieten van  een indrukwekkend verzicht op Brussel. Volgens Kim Lagast, directeur van de school, nodigt de indeling van het nieuwe gebouw uit om vernieuwend samen te werken over de klassen heen. De polyvalente ruimtes waaronder de refter, de turnzaal en de opvang, kunnen zeer functioneel ingezet worden om de band met de buurt te versterken.  

Friday, December 20, 2019

Campus Comenius breidt uit met nieuwe basisschool en kinderdagverblijf

Op 11 december vond de officiële inhuldiging van de nieuwe basisschool en het kinderdagverblijf op Campus Comenius in Koekelberg plaats in aanwezigheid van Brussels Minister van Nederlandstalig Onderwijs, Sven Gatz, Brussels Minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid Elke Van Den Brandt en Afgevaardigd Bestuurder van het GO! Onderwijs, Raymonda Verdyck.

Net zoals in de secundaire school koos Scholengroep Brussel ook in de basisschool voor een vernieuwende opvoedkundige aanpak waarin zelfstandigheid en samenwerken centraal staan.

Het nieuwe kinderdagverblijf heeft een capaciteit van 49 kinderen. De ligging op dezelfde site als de kleuterschool kadert in de ‘campus visie’ van Scholengroep Brussel die gericht is op het stimuleren van samenwerking tussen verschillende leeftijdsgroepen.

Bekijk de Bruzz-reportage: https://www.bruzz.be/video-campus-comenius-heeft-nu-ook-basisschool-en-kinderdagverblijf-2019-12-11


Monday, May 20, 2019

Van kaal en saai naar mooi gevarieerd !

Speelplaats GO! BS DE Kleine Geuzen officieel ingehuldigd

Op maandag 20 mei knipte minister Guy Vanhengel het lint door van de vernieuwde speelplaats van De Kleine Geuzen. Het project kadert in de subsidiesteun voor de Buitenspelprojecten van de Vlaamse Gemeenschaps-commissie. De vroegere kale en saaie speelplaats werd dankzij de steun en met middelen van de VGC omgebouwd tot een heuse ontspanningsruimte met verschillende zones. Het geeft de kinderen de kans om zich te ontspannen naargelang hun eigen noden en behoeften. Zo zijn er uitdagende speeltuigen voor de durvers, creatievere ruimtes, een rustige zone om te chillen en een sportzone. Onder de nieuwe klinkers en minder zichtbaar maar niet minder nuttig, werd een nieuw afwateringssysteem aangelegd. Een investering van 280.000 euro.

Thursday, May 16, 2019

Campus Theodoor: een GO! basisschool, een KDV en scoutslokalen

GO! BS Theodoortje in nieuw complex

Op donderdag 16 mei vond de officiële voorstelling plaats van de nieuwe Campus Theodoor, een verwijzing naar Theodoor Verhaegen, stichter van VUB. Het nieuwe energiepassieve gebouwencomplex omvat het grootste kinderdagverblijf van Brussel, scoutslokalen, enkele administratieve lokalen en GO! basisschool Theodoortje dat enkele jaren geleden opstartte in modulaire units. Op de foto v/l.n.r. minister Guy Vanhengel, voorzitter Julien Meganck, algemeen directeur Jurgen Wayenberg en Steven Vervoort, directeur onderwijs van de VGC. De vos is de mascotte en het nieuwe logo van het complex, verwijzend naar het natuurgebied in de buurt.

Wednesday, May 8, 2019

Agape tekent charter en meet voedselverspilling

Nulmeting om voedseloverschotten in scholen in kaart te brengen

Agape, de centrale keuken van de scholengroep, en partners uit het onderwijs en de voedingsindustrie en Vlaams minister Hilde Crevits, ondertekenden het charter voor meer gezonde evenwichtige en duurzame schoolmaaltijden. Het initiatief komt van de cateraars die vinden dat scholen zich nog te weinig bewust zijn van de criteria en het belang van gezonde en duurzame maaltijden. In dat kader hebben Agape, GO! scholengroep Gent en non-profit partner Rikolto (Vredeseilanden) samen een project opgezet bij 9 scholen om voedselverspilling aan te pakken en om leerlingen bewust te maken en te laten nadenken over antwoorden op de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat er zo weinig mogelijk voedsel in de vuilnisbak belandt. Foto: Gino Mouton, directeur catering Agape, ondertekent het charter onder het goedkeurend oog van minister Crevits.

RSS
12345678910 Last

Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap | © Scholengroep Brussel 2015 v1506