Schoolzoeker

Vind hier onze scholen

Vacatures


Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

Nieuws van Scholengroep Brussel

Nieuws

Thursday, October 26, 2017

Jurgen Wayenberg nieuwe AD scholengroep

Nieuwe algemeen directeur vanaf 1 mei 2018

Op 26 oktober besliste de Raad van Bestuur van scholengroep Brussel om Jurgen Wayenberg uit de twee zeer sterke kandidaten te kiezen en aan te stellen als de opvolger van Jacky Goris. Hij zal vanaf 1 februari meelopen om op 1 mei 2018 het ambt van nieuwe algemeen directeur effectief te bekleden.

Monday, October 23, 2017

“Wat staat er nu eigenlijk echt in de Koran?”

Rachid Benzine methode toegelicht aan sleutelfiguren scholengroep

Aan de hand van het boek “Wat staat er nu eigenlijk echt in de Koran?” van Islamologen Rachid Benzine en Ismaël Saidi trachten we binnen de scholengroep misverstanden over de Koran uit de klaslokalen te halen.  Onze sleutelfiguren kregen vandaag alvast een les over de precieze inhoud van de Koran.

Daags nadien hield Erik Van Den Berghe, directeur GO! atheneum Anderlecht, een lezing over de methode voor het Alviella Instituut van de VUB. Rachid Benzine was hierop aanwezig en speciaal vanuit Parijs naar Brussel afgereisd. Hij kwam hier ook de Nederlandstalige versie van zijn boek voorstellen, dat door Erik vanuit het Frans vertaald werd.

Friday, October 20, 2017

Leerlingen Koekelberg geselecteerd voor Dag van de VN

Dag van de Verenigde Naties met HM Koningin Mathilde

Vrijdag 20 oktober 2017 werden 25 leerlingen van de 3de graad van het GO! Atheneum Koekelberg uitgenodigd door ministers Reynders op de Dag van de Verenigde Naties. Ze namen in het Egmontpaleis samen met 2 Franstalige en nog een Nederlandstalige klas deel aan thematische ateliers “Samen praten over de VN” in aanwezigheid van HM Koningin Mathilde.

Thursday, October 12, 2017

BS De Kleine Geuzen wint eTwinning Award

Gisteren mocht onze basisschool De Kleine Geuzen de eTWwinning Belgica Award in ontvangst nemen voor het project dat als doel heeft bruggen te bouwen tussen basis en middelbare scholen over de taal- en leeftijdsgrenzen heen. Leerkracht 6de leerjaar, Benjamin Plas, is de trekker van het project. Leerlingen uit onze Vlaamse school en een Franstalige secundaire school in Brussel communiceren, werken online samen en oefenen zo de tweede landstaal. Klik hier voor meer info over het project.

Tuesday, October 10, 2017

Crevits en Vandeurzen lanceren gids in GO! basisschool Etterbeek

Voorstelling nieuwe richtlijnen voor gezonde schoolmaaltijden

Jongeren eten te weinig groenten, te veel vet- en suikerrijke snacks en drinken te veel gezoete dranken. Scholen kunnen op dat vlak het goede voorbeeld geven. Om scholen te helpen om evenwichtige maaltijden samen te stellen, lanceerden ministers Crevits en Vandeurzen een gids met duidelijke richtlijnen over gezonde schoolmaaltijden.

RSS
First 45678910111213 Last

Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap | © Scholengroep Brussel 2015 v1506